2017. február 2.

Hogyan készítsük? Alapismeretek gyümölcsök kistermelői feldolgozásához - előadások, 2017. március

Élelmiszerklub - Meghívó - Kistermelői gyümölcsök 2017

MEGHÍVÓ

HOGYAN KÉSZÍTSÜK? 
ALAPISMERETEK GYÜMÖLCSÖK KISTERMELŐI FELDOLGOZÁSÁHOZ 
Szezonindító előadások szörpökről, lekvárokról, befőttekről és gyümölcslevekről 
Budapesten - 2017. márciusban - 4 alkalommal hétfőnként. 

Kistermelői élelmiszereket állít elő? Őstermelőként gyümölcsöket termeszt? Szeretné árbevételét növelni és gyümölcsökből jól eladható termékeket feldolgozni? De gondot okoz, hogy megfeleljen a Magyar Élelmiszerkönyv szigorú előírásainak? Esetleg nem ismeri elég alaposan az EU-rendelet címkékre vonatkozó, kötelező jelölési szabályait? Ugye szeretné elkerülni, hogy a hatósági ellenőrzések esetleg hibásnak minősítsék termékeit? 

Ha igen, jöjjön el az Élelmiszerklub Alapítvány és a K+F Konzervkutató Kft. előadásaira, ahol: 
  • Bemutatjuk a gyümölcsök kistermelői feldolgozásának módszereit. 
  • Megismertetjük a nyersanyagokkal szemben támasztott követelményekkel és a mikrobiológiai biztonság előírásaival.  
  • Gyümölcsfajták szerint végigvezetjük a gyártási folyamatokon. 
  • Részletesen elmondjuk a címkejelölésekre vonatkozó kötelező előírásokat. 
  • Gyakorlati tapasztalatokat és jó példákat adunk. 
  • Felhívjuk a figyelmet a leggyakoribb hibákra. 
  • Kérdéseire is választ kaphat a rendezvényen. 

Témák és időpontok:

I. Kistermelői SZÖRPÖK. Hogyan készítsük? 
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz

2017. március 6., hétfő - 11-14 óra

Program:
11,00-12,00 óra - Szörpgyártás mint kistermelői tevékenység
  • A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények 
  • Szörpök mikrobiológiai biztonsága 
  • Kistermelői gyümölcsszörp bogyós gyümölcsből - a málna példáján 
  • Kistermelői gyümölcsszörp csonthéjas gyümölcsből - a meggy példáján 
  • Kistermelői víz és kivonat alapú szörp - a bodza példáján 
  • Kistermelői különleges minőségű gyümölcsszörp 
  • Kistermelői kézműves szörp 
  • Kistermelői szörpök címkejelölése 
12,00-13,00 óra - Kistermelői szörpök teszteredményei
  • Piacokon és kiskereskedelemben vásárolt kistermelői szörpök bevizsgálásainak eredményei
  • Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok 
  • A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint 
  • Jellemző hibák és javításuk
13,00-14,00 óra - Kérdések és válaszok

Előadók:
  • Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
  • Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
Moderátor:
  • Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány

II. Kistermelői LEKVÁROK. Hogyan készítsük? 
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz

2017. március 13., hétfő - 11-14 óra

Program:
11,00-12,00 óra - Lekvárkészítés mint kistermelői tevékenység 
  • A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények 
  • Lekvárok mikrobiológiai biztonsága 
  • Kistermelői lekvár bogyós gyümölcsből – az eper példáján  
  • Kistermelői lekvár csonthéjas gyümölcsből - a sárgabarack példáján 
  • Kistermelői különleges minőségű lekvárok 
  • Kistermelői kézműves lekvárok 
  • Kistermelői lekvárok címkejelölése
12,00-13,00 óra - Kistermelői lekvárok teszteredményei
  • Piacokon, kiskereskedelemben és rendezvényen vásárolt kistermelői lekvárok bevizsgálásainak eredményei
  • Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok 
  • A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint 
  • Jellemző hibák és javításuk
13,00-14,00 óra - Kérdések és válaszok

Előadók:
  • Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
  • Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
Moderátor:
  • Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány

III. Kistermelői BEFŐTTEK. Hogyan készítsük? 
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz

2017. március 20., hétfő - 11-14 óra

Program:
11,00-12,00 óra - Befőttkészítés mint kistermelői tevékenység 
  • A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények 
  • Befőttek mikrobiológiai biztonsága 
  • Kistermelői befőtt bogyós gyümölcsből - a szamóca példáján 
  • Kistermelői befőtt almatermésű gyümölcsből - a körte példáján 
  • Kistermelői befőtt csonthéjas gyümölcsből - a cseresznye példáján 
  • Kistermelői befőttek címkejelölése 
12,00-13,00 óra - Kistermelői befőttek teszteredményei
  • Piacokon, kiskereskedelemben, csomagküldéssel és rendezvényeken vásárolt kistermelői befőttek bevizsgálásainak eredményei
  • Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok 
  • A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint 
  • Jellemző hibák és javításuk
13,00-14,00 óra - Kérdések és válaszok

Előadók:
  • Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
  • Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
Moderátor:
  • Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány

IV. Kistermelői GYÜMÖLCSLEVEK. Hogyan készítsük? 
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz

2017. március 27., hétfő - 11-14 óra

Program:
11,00-12,00 óra - Gyümölcslégyártás mint kistermelői tevékenység
  • A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények 
  • Gyümölcslevek mikrobiológiai biztonsága 
  • Kistermelői szűrt gyümölcsnektár csonthéjas gyümölcsből – a meggy példáján 
  • Kistermelői gyümölcsnektár csonthéjas gyümölcsből – az őszibarack példáján 
  • Kistermelői szűrt gyümölcslé almatermésű gyümölcsből - az alma példáján 
  • Kistermelői gyümölcslevek címkejelölése
12,00-13,00 óra - Kistermelői gyümölcslevek teszteredményei
  • Piacokon, kiskereskedelemben, csomagküldéssel és rendezvényeken vásárolt kistermelői gyümölcslevek bevizsgálásainak eredményei
  • Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok 
  • A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint 
  • Jellemző hibák és javításuk
13,00-14,00 óra - Kérdések és válaszok

Előadók:
  • Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
  • Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
Moderátor:
  • Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány

Hogyan lehet részt venni? 

További információ és jelentkezés az Élelmiszerklub honlapján - az Alapok(Gy) menüpontban.
Az alábbi link oda vezet:
www.elelmiszerklub.hu/p/alapok(gy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kulcsszavak

1% (2) 2005 (20) 2006 (21) 2007 (62) 2008 (104) 2009 (71) 2010 (7) 2011 (161) 2012 (1002) 2013 (403) 2014 (309) 2015 (306) 2016 (261) 2017 (142) 2018 (35) adalékanyag (3) áfa (3) áfonya (3) agrárium (196) Agrármonitor (6) akciós újság (16) AKI (811) Aldi (9) alkohol (10) állat (50) állateledel (4) alma (60) Amazon (3) Amerika (75) AMI (41) ár (41) árak (24) árbevétel (28) Argentina (3) árpa (15) ásványvíz (15) AT REL (32) Auchan (2) Ausztrália (4) Ausztria (135) bab (32) bárány (41) baromfi (135) bébiétel (1) befőzőszer (1) BellResearch (1) bimbóskel (1) bio (37) birsalma (4) BMI (1) bodza (3) bogyósok (4) Bonduelle (1) bor (129) borjú (18) borsó (18) Borsodi (1) brokkoli (10) BSI (59) Bulgária (1) Bunge (3) burgonya (60) búza (100) büfé (1) CBA (1) cékla (26) cereália (1) Chile (2) cikória (1) címke (8) Ciprus (1) Coca-Cola (1) convenience (1) Coop (1) cukkini (3) cukor (41) cukorka (3) cukorrépa (7) Csehország (5) cseresznye (26) csirke (80) csokoládé (8) csomagolás (10) Dánia (1) Danone (1) decilisek (1) Dél-Afrika (4) Destatis (6) dezodor (1) diétás (1) digitális (3) dió (38) direkt marketing (1) diszkont (1) divat (1) dohányzás (1) Dreher (1) Drogerie Markt (1) e-szám (1) EAFRD (9) édesítőszer (2) édesség (14) Édességgyártók Szövetsége (3) éel (1) EFKO (1) ÉFOSZ (1) egres (8) eladáshely (1) élelmiszer (285) élelmiszer-biztonság (16) élelmiszeripar (17) Élelmiszerklub Alapítvány (60) előadás (1) előírás (16) energiaital (5) eper (28) Erasmus+ (28) értékesítés (2) ételízesítő (2) Étkezési szokások (1) étolaj (5) EU (15) EUFIC (14) Európai Unió (215) fagylalt (4) Fanta Trendriport (3) Fehér Könyv (1) fehérrépa (1) feldolgozás (1) felmérés (2) felvásárlási ár (741) Female Farmers (19) fenntartható fejlődés (2) fenntarthatóság (4) férfiak (1) fesztiválok (1) fiatalok (44) foglalkozás (1) fogyasztás (52) fogyasztói ár (36) fogyókúra (2) fokhagyma (42) Franciaország (11) Fresfel (1) Frischeparadies (1) friss (11) friss húskészítmények (5) Frutura (1) funkcionális élelmiszer (2) fűszerek (5) fűszerpaprika (5) gabona (60) galamb (5) gasztronómia (5) gesztenye (13) gesztenyekrém (1) GKI (2) gomba (30) Google (1) görögdinnye (23) Görögország (2) grafikon (1) Greenpeace (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyártók (3) gyerekek (5) gyorsfagyasztott (3) gyümölcs (78) gyümölcslé (12) HACCP (1) hal (7) háztartási vegyiáru (1) háztartások (8) Heineken (1) helyi (1) Heumilch (1) hipermarket (2) Hofer (4) Hogyan készítsük (1) Hollandia (3) honlap (1) Horvátország (2) hungarikum (1) Hungary-Meat (2) Hungrana (3) hús (13) húskészítmények (5) húsvét (6) IAASTD (1) ICG (1) idősek (1) import (2) innivaló (2) interjú (1) Internet (10) Interspar (3) intervenció (1) Ipsos (1) irányelv (13) iskola (1) ital (2) jeges tea (1) jégkrém (11) joghurt (5) jövedelem (3) juh (47) K+F Konzervkutató (1) kacsa (61) kajszibarack (19) kakaó (1) kakas (21) kampány (1) káposzta (49) karácsony (5) karalábé (34) karfiol (43) Kärnten (2) kávé (7) kecske (18) kefír (1) keksz (5) kelbimbó (13) kelkáposzta (20) keményítő (1) kenyér (11) képzés (13) kereskedelem (70) kereskedelmi márka (10) kereskedő (1) kereső szavak (1) kertészet (11) készétel (1) ketchup (1) kézműves (6) kiadások (4) Kidcomm (1) kínai kel (13) kiskereskedelmi cenzus (2) Kiskereskedelmi Index (47) kistermelő (160) kommunikáció (2) konzerv (1) Kopint-Tárki (7) kozmetikum (1) köles (2) környezetbarát (3) körte (46) közétkezés (1) közterület (1) KSH (1368) kukorica (106) KutatóCentrum (1) külkereskedelem (22) Label Rouge (1) láncok (13) Ländle (2) lángos (1) Lekkerland (1) lekvár (4) lencse (15) Lengyelország (4) leves (1) LGV (1) liba (61) Lidl (7) liszt (4) (1) logisztika (1) Macedónia (1) magyar (20) mák (21) malac (8) málna (15) malomipari termék (2) Málta (1) mandula (15) margarin (5) marhahús (77) márka (70) márkahűség (2) marketing (78) Mars (2) Masmi (1) MÁSZ (1) MÉ Magyar Élelmiszerkönyv (38) MÉBiH (14) média (2) MÉDOSZ (1) meggy (26) méh (5) Merkur (3) Metro (1) méz (48) mezőgazdaság (9) mikulás (1) mobil telefon (1) Mogyi (1) mogyoró (13) Müller (1) müzliszelet (1) Nagy-Britannia (6) Nagybani Piac (5) nápolyi (1) napraforgó (18) naspolya (1) nektarin (6) Németország (84) nemzetközi (5) Nestlé (2) Nielsen (61) nők (25) nrc (2) nyomonkövethetőség (3) nyugdíjasok (2) nyúl (29) OÉTI (3) október (4) olaj (3) olajos növény (4) Olaszország (7) online (3) Oroszország (12) öko (17) ökológia (1) ökotermékek (3) Örményország (1) őstermelő (4) őszibarack (26) padlizsán (12) palacsinta (1) paleo (1) pálinka (1) pályázat (33) Pápai Hús (1) paprika (51) paradicsom (57) paraj (1) parasztgazdaság (29) pazarlás (3) pékség (1) péksütemény (10) pénzügy (12) Penny Market (4) petrezselyem (25) pezsgő (4) piac (9) piackutatás (5) Pick (3) piskóta (2) Piszkei Öko (1) plakát (2) Planet Retail (1) póréhagyma (16) Portugália (3) POS (1) PR (1) praliné (1) PricewaterhouseCoopers (2) Progresszív magazin (12) pulyka (64) puszdeli (1) PWC (8) rágcsálnivaló (1) Reál (1) reggeli csemegék (2) regionális (11) reklám (4) rendezvény (8) repce (4) Research International Hoffmann (1) retek (26) Rewe (3) ribizli (7) Riceland (1) ringló (3) rizs (5) Románia (10) Rondo (1) rozs (12) rövid ellátási lánc (33) sajt (26) saláta (28) sárgabarack (20) sárgaborsó (10) sárgadinnye (18) sárgarépa (45) sertés (89) sertéshús (71) SGS (11) ShopperTrends (3) Sikertermék (1) Slow Food (2) Small Food Business (47) (2) sóska (20) sör (20) Spanyolország (9) Spar (5) spárga (23) spárgatök (16) spenót (27) Steiermark (4) Stilton (1) Sutterlüty (1) sűrített tej (1) sütőipari termék (2) sütőtök (1) Svájc (2) Svédország (1) szabadalom (1) szabadidő (1) szaloncukor (1) szamóca (18) száraz tészta (2) szarvasmarha (53) szeder (5) szénatej (2) Szerbia (2) Szilasfood (2) szilva (21) Szinapszis (1) színezék (1) Szlovákia (16) Szlovénia (1) szója (13) Szonda Ipsos (14) szőlő (20) találkozó (18) tanulmány (15) tápérték (1) táplálkozás (18) Tárki (1) tartósított élelmiszer (1) tea (3) technológia (1) tej (142) tejföl (3) tejpor (5) tejtermék (26) termelői piaci ár (294) Tesco (3) testápoló (1) testsúly (1) tészta (2) Tirol (8) tisztítószer (1) TNS (12) tojás (102) Tolnatej (1) torma (20) tökmagolaj (1) tönkölybúza (6) Törökország (5) tréning (7) túró (2) tyúk (56) uborka (43) Ukrajna (3) Unilever (2) üdítőital (8) üzletek (14) üzletválasztás (5) vaj (7) vállalkozás (81) válság (7) vásárlás (51) Vásárlóerő Index (1) védjegy (6) vega (1) vegán (2) vendéglátás (2) VHT (1) videó (34) világ (499) Visegrádi (1) víz (2) vonalkód (1) Voralberg (7) vörös káposzta (19) vöröshagyma (59) WHO (1) Wien (5) zab (3) zeller (34) zene (1) Zimbo (1) zöldbab (14) zöldborsó (20) zöldhagyma (19) zöldség (85) Zöldségek Zöldfüzete (19) zsír (4) zsiradék (1)

Tudástár Archívum